Kiss Norbert mondta

Schmitt Pál nem titkolta el lakóingatlanból származó bevételt

Kiss Norbert szerint nem igaz, hogy Schmitt Pál lemondott államfő eltitkolta volna a fele részben tulajdonát képező lakóingatlanból származó bevételt.

2012.04.13 20:45MTI

A volt köztársasági elnök hivatalvezetője pénteken ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy a Blikk azt írta, vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Schmitt Pál ellen, mert vagyonnyilatkozatában nem szerepelt lakáskiadásból származó bevétel, és értesüléseik szerint egyik házában vannak albérlők.

Kiss Norbert tájékoztatása szerint a közös tulajdonban lévő ingatlan 1/2 arányú tulajdoni hányada a lemondott köztársasági elnök felesége, Schmittné Makray Katalin tulajdonát képezi, aki az ingatlanrész hasznosításából származó bevételről az adózásra vonatkozó jogszabályoknak, az adózás rendjének, valamint vagyonbevallási kötelezettségének mindenkor eleget tett.

A Blikk pénteken azt írta, Schmitt Pál jelenleg a köztársasági elnöki rezidencián lakik a Béla király úton, és három budai családi háznak is a tulajdonosa egy belvárosi lakás mellett. Egyik budaligeti villájában a Blikk szerint egy külföldi család lakik, akiket a szomszédok a lap riporterének bérlőkként említettek. Az egyik ingatlanügynökség Blikknek készített becslése szerint hasonló ingatlanokért havonta 600 ezer és 1,2 millió forint közötti díjat is el lehet kérni.

A napilap cikkében megjegyezte, elképzelhető, hogy a bérbeadásból származó bevételek Schmitt Pál házastársa, Makray Katalin vagyonnyilatkozatában szerepelnek, de az ő vagyonnyilatkozata nem nyilvános, a volt államfőét pedig a parlament alkotmányügyi bizottsága vizsgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.