Egységes fellépést sürget a DK

Gyurcsányék kiakadtak a jobbikos javaslaton

Niedermüller Péter alelnök arra reagálva, hogy a Jobbik jogszabállyal büntetné "a szexuális devianciák népszerűsítését" közölte: a Demokratikus Koalíció (DK) megvetéssel utasítja vissza a Jobbik aljas és szégyenletes törvényjavaslatát.

2012.04.11 17:24MTI

A Jobbik a parlamentnek kedden benyújtott javaslatával módosítaná a büntető törvénykönyvet, a szabálysértési törvényt, a médiatörvényt és a reklámtörvényt, hogy betiltható, illetve büntethető legyen "a szexuális devianciák népszerűsítése". Az előterjesztő Mirkóczki Ádám ebbe a körbe sorolta a homoszexualitást, a transzneműséget, a transzvesztitizmust, a biszexualitást és a pedofil magatartást.
   
A DK erre reagálva arra szólította fel a demokratikus ellenzék pártjait, hogy egységesen lépjenek fel "a Jobbik embertelen, az emberi élet egyetlen területét sem tiszteletben tartó újfasiszta ideológiája ellen".
   
Niedermüller Péter szerint ugyanakkor "a magyar neonácik törvényjavaslatában visszaköszönnek a miniszterelnök és a kormánypárt fundamentalista, valóságidegen elképzelései is a természetes és egészséges szexualitásról és a keresztény erkölcsiségről". Mirkóczki Ádám indítványa annak bizonysága, hogy az újfasiszták, a kormánypárt hallgatólagos támogatásával, minden eszközt megragadnak a mindennapi élet szabadságának korlátozására - tette hozzá a Gyurcsány Ferenc vezette párt alelnöke, megjegyezve, hogy a DK kiáll az emberi szabadságjogok mellett, meggyőződése, hogy minden embernek joga van úgy élni az életét, ahogyan azt helyesnek látja.
   
Kitért arra is, hogy a Demokratikus Koalíció kiáll a melegek emberi jogai mellett és elítéli a melegfelvonulás betiltását. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a múlt héten döntött úgy, hogy nem engedélyezi a július 7-re tervezett Meleg Méltóság Menetét a tervezett - a Városligettől az Andrássy úton át az Alkotmány utcáig vezető - útvonalon, mert más útvonalon nem lehet biztosítani a közlekedést. A szervezők a Fővárosi Törvényszékhez fordulnak a döntés felülvizsgálatáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.