Az LMP által kezdeményezte

Döntött a házbizottság: április 17-én lesz a politikai vitanap

A házbizottság úgy döntött, hogy április 17-án lesz a Feltáratlan állambiztonsági múlt és az elmúlt húsz év morális adósságai címmel az LMP által javasolt politikai vitanap a parlamentben.

2012.03.29 12:50MTI

A vitanap kezdeményezését az LMP-frakció tagjain túlmenően szinte az egész szocialista képviselőcsoport, 20 jobbikos politikus és Turi-Kovács Béla személyében egy kormánypárti honatya is támogatta.
   
Altorjai Anita, a házbizottság csütörtöki tanácskozását követően nyilatkozva elmondta, hogy az ülésen a kormány képviselője jelezte: a járások kialakítására vonatkozó előterjesztést vagy ezen a héten, vagy a jövő héten a parlament elé terjesztik. A járások kialakításával összefüggő egyeztetések egyik fele, amelyet Láng Zsolt II kerületi fideszes polgármester, az Országgyűlés önkormányzati bizottságának elnöke folytatott le, március közepén ért véget. Ennek eredményeként kiderült, hogy a budapesti kormánypárti képviselők, akik polgármesterek is egyben, ragaszkodnak ahhoz, hogy minden kerületben legyen járási hivatal. A járások létrehozását érintő vidéki észrevételek felmérését Kósa Lajos Fidesz-alelnök, debreceni polgármester és Rácz Róbert fideszes parlamenti képviselő, hajdú-bihari kormánymegbízott folytatta le.
   
A kormány azt is jelezte, hogy még ezen a héten a benyújtja a parlamentnek a bányászati és egyes energetikai tárgyú törvények módosítását, valamint a gyermekbarát igazságszolgáltatással kapcsolatos előterjesztést.
   
Az Országgyűlésben a jövő héten kétnapos ülés lesz. Hétfőn szavaznak többek között a helyi adókról szóló törvény módosításáról, a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól rendelkező előterjesztésről, a hungarikumokról szóló javaslatról. Szintén hétfőn választják meg a Volánbusz ügyeit vizsgáló bizottság tagjait és tisztségviselőit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.