Mit mond az üzletlánc?

Botrányos húsmosás: selejttel etet minket a Tesco?

Egyre "büdösebb" a tescós húsmosási botrány: úgy fest nem csupán egy-egy bolt részlegvezetője adott ,,rossz utasítást".

2012.03.13 10:56ma.hu

A Magyar Nemzet birtokába kerültek olyan jegyzőkönyvek, melyekből az derül ki, hogy évek óta gyakorlat lehet a lejárt szavatosságú hús és egyéb termékek értékesítése a multinál. Erről maguk a dolgozók tettek bejelentést a Tescónál. A lap hozzáteszi: a tescós húsmosási botrányt a Hír TV robbantotta ki: a televízió stábja az akciós húspultnál az egyik Tesco áruházban azt tapasztalta, hogy több termék szavatossága a címke szerint vasárnap járt le, a csomagolás több helyen sérült.

Egy 2010. márciusi, „Bizalmas” jelzésű meghallgatási jegyzőkönyvben számol be egy baromfit árusító eladó arról, hogy a hamarosan lejáró szavatosságú tálcás húst kibontották, hogy darabra és kilóra eladható termékként túladhassanak rajta. A dolgozó egyben azt is közli, ezt felsőbb vezetői utasításra tette, hogy kisebb legyen a veszteség – állítja a Magyar Nemzet. Az ügyben mégsem vontak senkit felelősségre. Egy tavaly júliusban kivizsgált dolgozói bejelentés szerint az egyik Tesco áruház maximum ötvenezer forintig selejtezhet zöldségosztályán, így a selejtezésre váró termékeket gyakran összekeverik a friss termékekkel.

Ahogy azt a lap megtudta: a Magyar Érdekek Országos Szövetsége feljelentést tesz a tescós dolgozók panaszai alapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.