Ellenőrzött a munkaügyi felügyelőség

Elmaradt a Tesco-pénztárosok garantált bére: perelne a KASZ

Potyondi Antal elnökségi tag, Győr-Moson-Sopron és Vas megyei titkár bejelentette: perelni is hajlandó a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), hogy megkapják elmaradt garantált minimálbérüket a Tesco-pénztárosok.

2012.02.27 12:32MTI

A munkaügyi felügyelőség korábban négy dél-alföldi áruházban ellenőrizte, hogy megkapják-e az alkalmazottak a garantált bérminimumot, ám amikor legfelsőbb bírósági döntés kötelezte a társaságot a fizetésre, akkor azt nem mindegyik hipermarket esetében tették meg, csak azokban, ahol a vizsgálat folyt - közölte.
    
Megjegyezte, hogy a vállalat tavaly decembertől minden pénztárosnak megadja a garantált bérminimumot, ám ők azt szeretnék elérni, hogy a 2009 eleje és tavaly november vége közötti időszakra járó pénzt is mindenki megkapja. Arról, hogy ez összességében mekkora összeg lehet, egyelőre nincsenek adataik - mondta.
   
Potyondi Antal tájékoztatása szerint már gyűjtik, mely tagjaik érintettek az ügyben; ha nem sikerül peren kívül megegyezni az áruházlánccal, perre viszik az ügyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.