Pártpolitikai érdekeken alapuló lejáratás?

Koncepciós ítéletet hozott az európai baloldal?

A Magyar Néppárti Képviselőcsoport sajtóközleménye szerint "az Európai Parlament mai plenáris ülésén a szocialista, liberális, zöld és kommunista frakciók megszavazták a Magyarországot elítélő határozatot. Az állásfoglalást annak ellenére hozták meg, hogy az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti egyeztetések hamarosan lezárulnak. Ez az eljárás a koncepciós perek gyakorlatát idézi."

2012.02.16 13:13ma.hu

„A határozat Magyarország önrendelkezését súlyosan sértő pontokat tartalmaz, és kilátásba helyezi az Európai Unióról szóló Szerződés hetedik cikkének alkalmazását is. Az állásfoglalás kezdeményezői között van az MSZP két képviselője, Göncz Kinga és Tabajdi Csaba is”- írják.
 
A képviselőcsoport véleménye szerint „képmutató, hogy az EP baloldali többsége úgy hozta meg a mai határozatot, hogy az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti egyeztetések hamarosan lezárulnak és a kérdéses jogszabályok módosítása is heteken belül megtörténik. Az európai baloldal ítéletét azonban már e tárgyalások lezárulta előtt meghozta, mely eljárás a koncepciós perek gyakorlatát idézi.”
 
Hozzáteszik: „súlyos felelőtlenség, hogy az európai baloldal által elfogadott határozat Magyarország önrendelkezését súlyosan sértő pontokat tartalmaz, és kilátásba helyezi az Európai Unióról szóló Szerződés hetedik cikkének alkalmazását is. A hetedik cikk alkalmazása esetén Magyarország elveszítheti a szavazati jogát, és veszélybe kerülhet több ezermilliárd forint uniós támogatás is. Ezt a szocialisták, köztük az MSZP képviselői is, korábban többszörösen elhangzott ígéreteikkel ellentétben, támogatták. Fontos azt is kiemelni, hogy a mai határozat nem születhetett volna meg, ha sok életvitelszerűen már nem Magyarországon élő, korábban a megbukott SZDSZ-hez köthető személyiség nem szítja folyamatosan álinformációkkal az EP liberális frakcióját.”
 
„A mai képmutató és felelőtlen határozat elfogadása ismételten rávilágít a Magyarország elleni baloldali támadások igazi arcára: Az nem objektív tényeken, hanem pártpolitikai érdekeken alapszik és célja Magyarország és a magyar jobbközép kormány lejáratása. A Magyarországgal kapcsolatos korábbi és várható további viták pedig e politikai kirakatper részei” – szögezik le közleményükben a néppártiak.

"Különösen felelőtlen magatartás, hogy az Európai Unió történelmének legsúlyosabb gazdasági-politikai válságának időszakában a baloldal ilyen képmutató határozatot fogadjon el. Ezzel a felelőtlen döntéssel ugyanis csak tovább erősítik az Európai Unióval szembeni fenntartásokat, mely végső soron a szélsőséges nézetek megerősödéséhez vezet” - zárul a Magyar Néppárti Képviselőcsoport sajtóközleménye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.