A Nemzeti Sírkert szóróparcellájában búcsúztatják

Elhunyt Mádi Jenő, a Pofosz elnöke

Az 56-os Szövetség Országos Központja közölte: elhunyt Mádi Jenő, a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének (Pofosz) országos elnöke.

2012.01.10 14:10MTI

A közlemény szerint a nyugalmazott ezredes január 7-én hunyt el, és február 1-jén 12 órakor a Nemzeti Sírkert szóróparcellájában búcsúztatják el.
   
Mádi Jenő 1931-ben született Dunapatajon; 1956-ban a Kecskeméti Forradalmi Katona Tanács alelnöke volt, majd a 60-as években - miután amnesztiával szabadult a börtönből - az Ikarusznál kapott állást tervezőmérnökként. Itt dolgozott egészen nyugdíjazásig, amikor a gyár vezérigazgató-helyetteseként vonult nyugállományba.
     
Életében megkapta az Eötvös Loránd-díjat, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét, a Köztársaság Elnöki Aranyérmét, a Nagy Imre Érdemrendet, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.