Január végén dönt

Hende: tíz évvel hosszabbítanák meg a Gripenek lízingjét

Tíz évvel hosszabbítaná meg a magyar kormány a Gripen vadászgépek lízingszerződését; a svéd kormány január végén dönt a kérdésben - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteken a tervek hatpárti megvitatását követő sajtótájékoztatón, a fővárosban.

2012.01.06 12:35MTI

A miniszter közölte: a futamidő meghosszabbítása nemzeti érdek, hiszen a vadászgépek lízingje 2016-ban lejár, a Gripenek lecserélésére pedig nincs reális alternatíva. Ha sikerül tíz évvel - 2026-ig - meghosszabbítani a Gripenek lízingjét, akkor bruttó 63 milliárd, nettó 49 milliárd forintot spórolhat meg az állam - fűzte hozzá.

Hende Csaba tájékoztatása szerint tavaly december 20-án lezárultak a vadászgépek lízingjének módosításáról szóló szakértői tárgyalások; a szerződés módosítására a magyar kormány szerdán megadta a felhatalmazást, a svéd kormány döntése a kérdésben január végére várható.

A pénteki megbeszélésre a tárcavezető a Fidesz, a KDNP, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Demokratikus Koalíció egy-egy képviselőjét hívta meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.