Riasztás!

Szálló por - ismét romlott a levegő minősége Nyíregyházán

Ismét romlott a levegő minősége Nyíregyházán; a városban a szálló por legutóbbi 24 órás átlagkoncentrációja meghaladta a riasztási küszöbértéket - tájékoztatta a település önkormányzatának sajtószolgálata csütörtök este.

2011.11.24 17:44MTI

A napi átlagkoncentráció 146,14 mikrogramm volt köbméterenként, s ha péntekre sem javul a helyzet, akkor az önkormányzat elrendeli a szmogriadó riasztási fokozatát - mondta Parillák Gabriella sajtóreferens.

Szentesi Péter, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója közölte: Nyíregyházán a levegő minősége szerdán az esti órákban kifejezetten veszélyes volt, elérte az egészségügyi határérték hétszeresét.

Csütörtök délelőtt 9 óráig a hatvanperces értékek nem csökkentek 100 mikrogramm alá, s ez a kedvezőtlen helyzet várhatóan szombatig megmarad. Hozzátette: szombaton hidegfront érkezése várható, a megerősödő szél javíthatja a levegő minőségét a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

A poros levegő a légúti betegségben szenvedőket, az időseket és a kisgyermekeket veszélyezteti, nekik javasolt, hogy kerüljék a szabadban való tartózkodást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.