Tengernyi pénz

Több mint 300 millió forintot költenének Szentgotthárd árvízvédelmére

Több mint 300 millió forintot költene Szentgotthárd a Rába árvízvédelmi fejlesztésére, ennek érdekében közös konzorciumi pályázatot nyújt be a város önkormányzata a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatósággal - közölte szombaton Nádor István, a vízügyi igazgatóság vezetője.

2011.11.05 10:06MTI

A Nyugat-Dunántúli Operatív programhoz nyújt be pályázatot a konzorcium annak érdekében, hogy a szentgotthárdi gimnázium melletti önkormányzati töltést egy méterrel megemelhesse, ugyanis ez a 2009-es árvízkor mért vízszint alapján indokolt, sőt ajánlatos lenne - mondta Nádor István.

A projekthez kapcsolódóan a Rába és a Lapincs torkolata alatti szakaszon elvégeznék a folyó kotrását is, megnövelve ezzel a folyószakasz vízelvezető képességét.

Szentgotthárd önkormányzata legutóbbi testületi ülésén megszavazta azt a 20 millió forintot, amelyet a pályázat sikere esetén önrészként kell biztosítana.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.