Befejeződött a kiépítés, átadták a szakaszokat

Kerékpárút kétszáz millióért Szolnok és Martfű között

Befejeződött a Szolnok és Martfű közötti kerékpárút teljes kiépítése, hétfőn átadták a nyáron elkészült eddig hiányzó két szakaszt.

2011.09.12 17:57MTI

A turizmusélénkítő beruházásra a három érintett település - Rákóczifalva, Rákócziújfalu és Martfű - önkormányzata európai uniós forrásból 175 millió forint támogatást nyert.
   
A projekt konzorciumi együttműködésben valósult meg Martfű gesztorságával. A teljes költségvetés 206 millió forintot tett ki,   ebből a 175 millió forint európai uniós forrás, a támogatottság így 85 százalékos volt. A 15 százalékos önerőt a településekre eső kerékpárút hosszának arányában osztották meg.
   
A fejlesztés két szakaszon valósult meg, Rákóczifalva és Rákócziújfalu között közel három, míg Rákócziújfalu és Martfű között több mint négy kilométernyi új kerékpárút épült a Swietelsky Magyarország Kft. kivitelezésében.
   
A 442-es számú főút nyomvonalát követő kerékpárút a korábbinál jóval biztonságosabb kerékpáros közlekedést tesz lehetővé a naponta munkába járók illetve a tájjal ismerkedni kívánók részére. A kerékpárút turisztikai szempontból új lehetőséget kínál majd a szervezőknek, hiszen a térség vonzerejét jelentő természeti értékek környezetbarát megközelíthetősége várhatóan növeli a települések idegenforgalmi látogatottságát.
   
A kerékpárút Szolnok és Rákóczifalva közötti része, valamint a településeken belüli szakaszok már korábban elkészültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.