Az új alaptörvény csak "kormányzati cirkusz"?

Munkát és kenyeret követel az MSZP

Az MSZP szerint a kormánynak kenyérről és munkahelyekről kellene gondoskodnia az olyan "cirkuszok" helyett, mint az új alaptörvény asztala.

2011.09.02 14:45MTI

Török Zsolt, a párt szóvivője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a kormány arra kéri az önkormányzatokat, hogy szeptembertől - lehetőség szerint a polgármesteri hivatalok ügyfélszolgálatán - állítsanak fel egy asztalt, az alaptörvény asztalát, ahol az állampolgárok egy adatlap kitöltésével személyre szólóan kérhetik az új alkotmány névre szóló kézbesítését.
   
Mint mondta, ebből az intézkedésből is arra lehet következtetni, hogy a "kormánynak nincs jobb dolga, mint hogy szórakoztató funkcióját betöltse", miközben "dilettáns gazdaságpolitikája miatt az emberek egyre rosszabbul élnek", hiszen csökkenő bérekben és növekvő árakban van osztályrészük.
   
A szóvivő beszámolt arról is, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnöke kérdést nyújtott be a közigazgatási és igazságügyi miniszterhez, amiben egyebek mellett arra szeretne választ kapni Navracsics Tibortól, hogy tényleg szüksége volt-e az állampolgároknak az alaptörvény asztalára, illetve mennyibe kerül az nekik.
   
A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Trippon Norbert, az MSZP IV. kerületi frakcióvezetője szánalmasnak és döbbenetesnek nevezte a kormány önkormányzatokhoz intézett kérését. Furcsállotta továbbá, hogy az önkormányzatoknak úgynevezett asztalszolgákról is gondoskodniuk kellene, amivel szerinte számtalan más fontos területen dolgozó köztisztviselő munkája maradhat ellátatlanul. A fővárosi politikus azt tanácsolta a kabinetnek, hogy az alaptörvény asztala helyett inkább a "rommá adósodott", többségében fideszes vezetésű önkormányzatok helyzetével foglalkozzon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.