Minden eddiginél több elsőéves

Felsőoktatási felvételik: gólyafészek lett a Miskolci Egyetem

Patkó Gyula, az ME rektora azt mondta: a Miskolci Egyetemre (ME) jelentkezettek több mint 40 százalékát vették fel; az új tanévben a tavalyinál 107-tel több, 3432 elsőéves kezdheti majd meg tanulmányait, és a pótfelvételin még legalább félezren kerülhetnek be az intézménybe.

2011.07.22 14:13MTI

A Miskolci Egyetem erősíti pozícióját: idén több mint nyolcezren jelentkeztek a különböző karokra, és csaknem három és félezret vettek fel.

Jelentősen, mintegy 15 százalékkal - a tavalyi 1124-ről 1285-re - nőtt a költségtérítéses képzésre felvettek száma is, ami határozottan jelzi, hogy egyre többen biztosak az itt szerzett diploma értékében, és áldoznak is érte - közölte a rektor.
   
Az intézményt 4424-en jelölték meg első helyen. Négy karon - a Comenius főiskolai karon, az egészségügyi karon, a gépészmérnöki és informatikai, valamint a műszaki anyagtudományi karon - nőtt a jelentkezések száma, máshol pedig nagyjából annyi volt, mint tavaly.
   
A legnépszerűbb szakok között a gépészmérnökit, a gazdálkodási és menedzsment szakot, az egészségügyi szervezőt, az anyagmérnökit, a műszaki földtudományit, a kulturális antropológiát, az óvodapedagógusit és az előadó-művészetit említette meg a rektor.
   
Mind mondta: az állam- és jogtudományi kar, a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet, az egészségügyi kar, továbbá a gépészmérnöki és informatikai kar a tavalyinál több hallgatót tudott felvenni.
   
A mesterképzésekre felvettek száma is nőtt, a képzésben 579-en vesznek részt.
   
Örvendetes, hogy egy gazdaságilag nehéz helyzetben lévő régió egyeteme egyre vonzóbb a fiataloknak - hangsúlyozta Patkó Gyula.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.