Rekordokat dönt a svájci frank

A Jobbik azonnali lépéseket sürget a devizahitelesek védelmében

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta: a svájci frank árfolyama újabb rekordot döntött, ezért azonnali lépéseket sürget a Jobbik a kormánynál a devizahitelesek védelmében.

2011.07.15 13:40MTI

Az ellenzéki párt azt javasolja, hogy a kereskedelmi bankok "forintosítsák" a devizában felvett hiteleket, azon az árfolyamon, amelyen azt az adósok korábban felvették A kormánynak ezt "diktátummal" kellene rákényszerítenie a pénzintézetekre - tette hozzá Z. Kárpát Dániel.
   
Az ellenzéki politikus szerint ez a bankok érdekeit is szolgálná, hiszen az extraprofitjuk ugyan csökkenne, ám egy gazdasági összeomlás esetén már saját pénzüket sem tudnák kimenteni.
   
Z. Kárpát Dániel emlékeztetett rá, hogy több mint 100 ezer családot fenyeget a kilakoltatás. Mint elmondta: ez már nem csak az adósok felelőtlenségének következménye, ezért ennek megakadályozása a pénzintézetek és a hitelminősítők felelőssége is.
   
A Jobbik országgyűlési képviselője szerint a devizahitelesek mentőcsomagja nem oldja meg a problémákat, csak a következő kormányzati ciklusra tolja át a felelősséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.