2009 megrázta az autóipart

A Chrysler autóeladásai 47 éves mélypontra estek tavaly

A Chrysler 47 éve nem adott el olyan kevés autót, mint tavaly. A másik vezető amerikai járműgyártó, a Ford tavalyi értékesítése 15 százalékkal csökkent - közölték a cégek kedden.

2010.01.06 08:52MTI

A Chrysler közel 931 ezer járművet értékesített 2009-ben. Utoljára 1962-ben adott el 1 millió járműnél kevesebbet. A Chrysler tavalyi értékesítése 36 százalékkal zuhant 2008-hoz képest.

Az amerikai járműgyártó ágazat egésze szenvedett tavaly, az eladások összességében közel 30 éves mélypontra kerültek. Vannak ugyanakkor biztató jelek. A Ford például jól zárta a decembert, amikor 33 százalékkal nőttek az eladásai. A cég szerint 1995 óta először nőtt a piaci részesedése az Egyesült Államokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.