Minivonalon nyomul a Toyota

Újabb minivel készül a Toyota

A kis méret népszerú trend most a Toyotánál: igyekeznek mindenből a legkisebbet kihozni. Nem csak a terepjárókból - Genfben bemutatnak egy kocsit, ami nem összement SUV, hanem önálló törpeautó. A Tata Nano valamit nagyon beindított...

2008.02.15 07:50ma.hu

Nem csak az Urban Cruiserrel akar Genfben aratni a Toyota, hanem egy szuperminivel, az iQ-val is. Kifejezetten Európának készülne a nagyon törpe autó, ami három éternél rövidebb, magasságában és szélességében viszont a Yarisszal egyenértékű.

Az autó háromszemélyes - ami jó esetben másfelet jelent, ismerve az autógyárak nagyvonalú szlogenjeit -, egyliteres, takarékos benzinmotor hajtja majd - munkába járni ideális, ha az ember hazafele egy liter tejnél bonyolultabb dolgot nem vesz.

2008-ban kezdik a gyártást, úgyhogy meglátjuk még.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.