750 lóerőt hoztak ki az 5.5 literes motorból

Luxusautókat gyaláz le a legújabb Brabus Mercedes

A Mercedes-Benz S-osztály megújulásával a Brabus is nekilátott a munkának. 750 lóerőt hoztak ki a luxus Merci 5.5 literes motorjából.

2009.09.08 13:42autolabor.hu

Az átdolgozott lökhárítókat és karosszériaelemeket szélcsatornában tervezték, a két oldalra kivezetett kipufogóvégek, a 21 collos króm felnik, az első sárvédőbe vágott ízléses beömlők és az autón díszelgő tucatnyi Brabus-embléma azonban jelentéktelenné válik a motor teljesítményének fényében.

A gyárilag 5.5 literes erőforrást 6.3 literesre fúrták, új turbókat, vezérlő elektronikát és kipufogórendszert adtak hozzá, a mozgó alkatrészeket a lehető legjobbakra cserélték, így az eredeti 517 helyett most 750 lóerő és 1350 Nm áll készen a motortérben.

A 4 másodperces nulla százas gyorsulásról és a 340 km/órás végsebességről mégis csak 1100 Nm gondoskodik, hiszen még a Michelin versenyabroncsainál sincsenek jobb abroncsok, amelyek ekkora nyomatékot ekkora tömeggel elbírnának. A megállásról 380 milliméteres féktárcsák és mindenféle elképzelhető elektronika gondoskodik, a Brabus SV12 R Biturbot a jövő héten kezdődő Frankfurt Motor Show-n mutatják be a nagyközönségnek.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.