Az ADAC a Michelin abroncsait ajánlja

Kitűnően szerepelt a teszteken a Michelin

A Michelin Energy Saver és Primacy HP abroncsok a legjobb minősítést szerezték meg Európa legnagyobb autóklubja, a Német Autóklub (ADAC) által végzett teszteken. Mindkét abroncs a "különösen ajánlott" minősítést kapta.

2009.03.17 09:40ma.hu

Az ADAC, valamint az ÖAMTC (Osztrák Autó-Motor és Turisztikai Klub) és a TCS (Svájci Autó Klub) által végzett összehasonlító teszt során tizennyolc különböző 185/60 R 14 H és tizenhét 205/55 R 16 W méretű abroncsot vizsgáltak. A teljesítményt öt fő területen értékelték: tapadás száraz úton, tapadás vizes úton, üzemanyag fogyasztás, élettartam és kényelem (beleértve a zajszintet).

A Michelin Energy Saver és Primacy HP abroncsok összesítésben kiérdemelték a három csillagos minősítést, ami jól tükrözi, hogy a két abroncs minden egyes kategóriában kiváló teljesítményt nyújtott. A három csillagot kiérdemlő abroncsok közül a két Michelin abroncs kapta a legmagasabb pontszámot az élettartam és üzemanyag-hatékonyság területén, bizonyítva, hogy az üzemeltetési költségek csökkentése terén utolérhetetlenek.

Az ADAC teszt eredményei igazolják a Michelin csoport technológiai szemléletének megalapozottságát, ami úgy fogalmazható meg, hogy az abroncsteljesítmény különböző területein egyszerre kell eredményeket elérni. A Michelin ezzel már sokadszorra bizonyította, hogy olyan abroncsot tud alkotni, amely egyszerre rendkívül energia-hatékony, biztonságos és hosszú élettartamú.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.