Terepen a SUV járművek?

A Michelin Latitude Cross egyedülálló a maga nemében

A Michelin kimondottan SUV (Sport Utility Vehicle) járművekre tervezett Michelin Latitude Cross abroncsokat fejlesztett ki.

2009.02.23 18:00ma.hu

Az abroncs a Michelin négykerék-meghajtású járművekhez készített abroncskínálatához csatlakozik, mely kevesebb, mint két év alatt teljesen átalakult.

Az abroncscsalád minden tagja ugyanazt a nevet kapta — Michelin Latitude. Az eltérő európai útviszonyokra tervezett abroncsok teljes választékával a legújabb SUV járművek minden lehetséges használatához megoldást kínál, a legrosszabb terepviszonyokra csakúgy, mint a mindennapi országúti vezetési körülményekre.

Az új Michelin Latitude Cross abroncskínálatával a Michelin egyedülálló szintézist hozott létre, megalkotva egy olyan abroncsot, amely valóban kimagasló teljesítményre képes mind az országúton, mind a terepen. Miért volt ez fontos? Az SUV tulajdonosok többsége még mindig elsősorban országúton használja járművét. De vajon ez azt jelenti, hogy le kell mondaniuk a terepen való vezetésről, amikor a járművük éppen arra lett tervezve, hogy ilyen lehetőséget is biztosítson?

A nemleges választ erre a kérdésre maguk a tulajdonosok adták meg spanyolországi, németországi és oroszországi felméréseken. Európában úgy nyilatkoztak, hogy szeretnék, ha ki tudnák használni a járművük által kínált lehetőségeket, még akkor is, ha erre csak ritkán kerül sor.

Ezért a leggyakrabban említett elvárásaik között szerepelt egy olyan többcélú abroncs, amely lehetővé teszi számukra a szabadidő-autójuk terepképességeinek kihasználását. A Michelin azért fejlesztette ki az új Michelin Latitude Cross abroncsot, hogy megfeleljen a terepképesség és az országúti kényelem kettős kihívásának.

A Michelin Latitude Cross ugyanakkora tapadást biztosít, mint egy kimondottan nehéz terepre készült abroncs. Egy terepabroncshoz hasonlóan képes megkapaszkodni és haladni sárban és laza talajon egyaránt.

Ugyanakkor, a Michelin Latitude Cross ugyanazt a vezetési kényelmet biztosítja, mint egy országúti abroncs, annak ellenére, hogy vegyes — 65% országúti és 35% terepen való — használatra tervezték. Ráadásul olyan halk, mint a Michelin Latitude Tour HP abroncs, ami egyenletes, kényelmes futásáról vált ismertté. Ráadásul a Michelin Latitude Cross kivételesen hosszú élettartammal rendelkezik.

Ezen eredmények elérése érdekében, a Michelin kutatás-fejlesztéssel foglalkozó csoportjainak minden tehetségére szükség volt. Az volt a cél, hogy sikerüljön felülkerekedni az országúti és a terepen nyújtott teljesítmény ötvözésével járó nehézségeken. Ezt a célt mára sikerült elérni, köszönhetően a Michelin fejlett, innovatív megoldásainak.

Az új Michelin Latitude Cross erőteljes, sűrűn rovátkolt futófelülettel rendelkezik. Sáros, salakos úton és vizes füvön a Michelin Latitude Cross egyaránt úgy tapad, kapaszkodik és halad, mint egy csúcskategóriás all terrain, azaz aszfaltra és terepre egyaránt fejlesztett abroncs. A kényelem érdekében a futófelület mintázatát úgy alakították ki, hogy csökkentse a menetzajt.

Mindez annak köszönhető, hogy a Michelin elkötelezett az olyan fejlesztések iránt, melyek az országúti tulajdonságok feláldozása nélkül biztosítják az abroncs jó terepképességét. E tekintetben a Michelin Latitude Cross jelentős előrelépést jelent az abroncsok előző generációjával szemben.

Végül, a futófelület anyaga olyan technológiával készült, amely már bizonyította hatékonyságát földmunkagép abroncsokban. Ez a Michelin saját Terrain-Proof (terepálló) keveréke, mely megnövelt kopásállóságot biztosít a hosszabb élettartam érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.