Közlekedés

Európa-liga: korlátozásokra kell készülni a Puskás Aréna környékén

Már 17 órától számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani.

2023.05.31 10:05MTI

Az Európa-liga döntőjét a Puskás Arénában rendezik meg szerda este, ezért a környéken már 17 órától számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni; gyalog nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető a létesítmény - írták.

A Puskás Aréna könnyebb megközelítése érdekében szerdán 17 órátótól a mérkőzés végéhez igazított nappali üzemzárásig a metrókkal (M1, M2, M3, M4), valamint az 1-es villamossal a rendezvényre érvényes belépővel lehet utazni.

A környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri a szurkolókat, hogy a megszokottnál sűrűbben közlekedő közösségi közlekedési eszközökkel, elsősorban az M2-es és az M4-es metróval, valamint az 1-es villamossal közelítsék meg az arénát.

A közleményben figyelmeztettek arra, hogy várhatóan 17 órától lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat.

Várhatóan szerdán 17 órától pedig a Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll a Reiner Frigyes park és a Thököly út-Stefánia út megállóhelyen. A 30-as autóbusz mindkét irányban a Thököly úton közlekedik, nem érinti a Verseny utcai megállót.

A Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibusz terelve, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekedik a 79-es trolibusz vonalán. A 77-es trolibusz módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton jár, a Puskás Ferenc Stadionnál. A Hungária körúton a 75-ös trolibusz végállomásán lehet felszállni.

A Puskás Ferenc Stadionnál a 95-ös, a 195-ös és a 130-as buszokra a Hungária körúton a 901-es éjszakai busz Dél-Buda irányú megállóhelyén lehet felszállni - közölte a BKK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.