Közlekedés

Elköszönnek a budapesti utaktól a Volvo-Alfa Civis 12 autóbuszok

Április végéig közlekednek.

2023.04.25 23:30MTI

A Volvo-Alfa Civis 12 típusú autóbuszok a szerződések lejártával április végéig közlekednek a fővárosi utakon - közölte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV Zrt.) kedden az MTI-vel.

A közlemény felidézi, hogy az alacsonypadlós autóbuszok Debrecenből kerültek Budapestre. Fővárosi üzemüket 2014-ben kezdték, eleinte napi 12, később 13 jármű vitte az utasokat. A buszok kezdetben a cinkotai térségben, elsősorban a 95-ös, 98-98E és a 198-as vonalakon közlekedtek, majd 2017 júniusától az óbudai garázsba kerültek át.

Májustól a jól ismert Mercedes Citaro és a múlt évben érkezett új Mercedes Conecto járművek szállítják majd az utasokat - írták.

"2022-ben egy korszak zárult le a főváros közlekedésében a magaspadlós autóbuszok kivonásával, jelenleg az összes busz már alacsonypadlós. A BKV járműflottája folyamatosan fiatalodik. A járműcserék célja, hogy a BKV a fenntartható működtetés mellett hozzájáruljon egy tisztább levegőjű és élhetőbb Budapest megteremtéséhez" - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.