A navigáció új generációja

Dugókerülő GPS-szoftver Budapestnek

Március 1-jén indul Magyarországon a navigációs eszközök új generációját képviselő szoftver béta verziója.

2009.03.02 08:59ma.hu

Március 1-jétől a www.egerut.com honlapon bárki számára letölthetővé válik az Egérútként elnevezett autós navigációs szoftver béta verziója, amely forradalmi újdonságokat tartalmaz a jelenleg elterjedt megoldásokhoz képest. Az Egérút béta verzióval Magyarországon elsőként indul mobiltelefonon működő, GPS alapú ingyenes navigációs szolgáltatás, mely új elven működve lehetőséget biztosít a Budapesten közlekedők számára a dugók elkerülésére.

Az Egérút egy európai szinten is egyedülálló navigációs rendszer, melynek egyik fő előnye a valósidejű dugófigyelő funkció, az Egérút az útvonalakat úgy tervezi a felhasználók számára, hogy a program segítségével a forgalmi dugókat elkerüljék. A statikus, távolságalapú navigációs rendszerekhez képest az Egérút új megközelítéssel időalapon tervezi az útvonalat, ezáltal biztosítva, hogy a felhasználók a leggyorsabban érjék el céljukat.

A rendszer Budapest adott pillanatban mérhető forgalmi adataival számol, mindig az adott percben legideálisabb, legjobban járható útvonaltervet készítve. A másik tulajdonsága, mely széleskörű elterjedését teszi lehetővé, hogy használatához nincsen szükség drága navigációs berendezésre. Az Egérút a jelenleg forgalmazott, bluetooth kapcsolattal rendelkező egyszerűbb mobiltelefonok többségén fut, egy külső GPS vevő segítségével. A belső GPS-es telefonokra is letölthető az Egérút navigációs rendszer, ott minden eszköz vásárlása nélkül használható a szoftver.

Az Egérút a piacon jelenleg legkedvezőbb áron elérhető navigációs rendszer, mivel hardver vásárlása nem szükséges – mobiltelefonon fut –, a szoftver pedig ingyenesen letölthető, nincsen későbbi havidíj fizetési kötelezettség sem, csupán az útvonaltervezéshez igénybe vett mobilinternet után fizetendő adatforgalmi díj. Az Egérút rendszer használatával a cél egy környezettudatosabb közlekedés kialakítása, mely idő- és üzemanyag-megtakarítást jelent a felhasználóknak, ezáltal kisebb környezeti terhelést Budapestnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.