Leépítések Tatabányán

1.200 fős elbocsátás a Suzukinál

A vállalat hivatalos bejelentése szerint december 8-tól két műszakban termel tovább a Magyar Suzuki Zrt., az intézkedés miatt csütörtökön 1.179 fős létszámleépítést közöltek az üzemi tanáccsal, azonban péntekre az elbocsátottak tervezett számát 1.200 főre módosították - mondta el az MTI-nek a vállalat kommunikációs vezetője.

2008.11.28 14:40MTI

Ruska Viktória tájékoztatása szerint az intézkedésekre a rendelési mennyiségek drasztikus csökkenése miatt kerül sor, az elbocsátás gyártáshoz kapcsolódó irodai munkaköröket is érinti.

A Magyar Suzuki Zrt. lefelé módosította gyártási terveit, az idén a korábbi 300 ezer helyett csak 282 ezer autó készítésével számolnak, 2009-ben 210 ezer Suzuki gyártását tervezik.

Ruska Viktória újságíróknak elmondta: értékesítési gondjaikon segít, hogy a Splash jobbkormányos változatát Japánba szállítják, mert ezt a gyorsan népszerűvé vált típust egyelőre a szigetországban sem gyártják.

A Magyar Suzuki Zrt.-t a japán Suzuki Motor Corporation többségi tulajdonosként 1991-ben alapította. Mára több mint másfél millió Magyarországon gyártott Suzuki gépkocsi fut a belföldi és az európai utakon.

A gyáralapítás óta a cég több mint 280 milliárd forintos beruházást valósított meg az esztergomi gyárban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.