Vihar

Többórás késések a dél-balatoni vonalon

A Budapest-Fonyód-Nagykanizsa, valamint a Balatonszentgyörgy-Keszthely vasútvonalon jelentős, többórás késések vannak a viharos időjárás miatt.

2014.05.15 10:47MTI
MTI/Varga György

A viharos erejű szél a Somogy megyei vasútvonalakon több helyen okoz fennakadást. A helyzet folyamatosan változik. A Mávinform közleménye szerint a legnagyobb gondot a dél-balatoni vasútvonalon okozza a viharos erejű szél, több helyen zárlat van a felsővezetékben.

Balatonboglárnál kidőlt fa rongálta meg a felsővezetéket, emiatt Balatonlelle-felső és Balatonboglár között nem közlekedhetnek a vonatok. A zárlat miatt nincs áram a felsővezetékben Balatonszárszó-Fonyód-Nagykanizsa, továbbá Balatonszentgyörgy és Keszthely között.

Mindezek miatt gyakorlatilag a teljes dél-balatoni vonalon szünetel a vasúti közlekedés, a vonatoknak az állomásokon kell várakozniuk. Szántód-Kőröshegy és Nagykanizsa között vonatpótló buszok viszik az utasokat.

Az Agram InterCity Zágrábból kerülő útvonalon, Dombóvár érintésével érkezik majd a budapesti Déli pályaudvarra. Délelőtt Füzesabony és Poroszló között, Egerfarmosnál fa dőlt a sínekre, emiatt azon a szakaszon sem járnak a vonatok.

A Mávinform azt javasolja az utasoknak, hogy indulás előtt hívják a Mávdirekt 06 40 49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámát, tájékozódjanak a menetrendről és az aktuális helyzetről a MÁV, a MÁV-Start vagy a vonatinfó weboldalán (www.mav.hu, www.mav-start.hu, vonatinfo.mav-start.hu).

MTI/Varga György


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.