Ragad a ragacs

Homokkal próbálkoznak az M43-ason

Homokkal próbálják eltávolítani az M43-as autópályáról az úttestre folyt szennyeződést a maroslelei csomópont közelében az Állami Autópálya-kezelő Zrt. (ÁAK) munkatársai.

2013.09.23 14:08MTI
Fotó: MTI

A sztráda külső sávjára még pénteken hajnalban folyt egy tehergépjárműből ragacsos, szilikon alapú anyag. Az autópálya érintett szakaszát csúszásveszély miatt, a balesetek elkerülése érdekében lezárták.

Az autópálya felüljárójáról is jól látható nyom hozzávetőleg egy méter széles. A Szeged felé vezető oldal külső sávjában található szennyeződés a maroslelei csomópontnál kezdődik, és 5 kilométeren át, egészen a Rákóczi-telepi csomópontig tart. Az úton dolgozó munkások elmondták, hogy a ragacsos anyag vízzel érintkezve rendkívül csúszóssá válik.

Az ÁAK munkatársai hétfő dél körül egy teherautó platójáról szórtak az útra homokot, amelyet partvisokkal és egy forgókefével felszerelt munkagéppel oszlattak szét. Arany-Tóth Attila, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban arról tájékoztatott, hogy a szennyeződés az élelmiszer- és a gyógyszeriparban használt szilikonszármazék, amely sem az emberre, sem a környezetre nem jelent veszélyt.

Róna Márta, az ÁAK szóvivője az MTI megkeresésére közölte, a cég munkatársai péntek óta folyamatosan dolgoznak a szennyeződés eltávolításán, de a munka előreláthatólag az elkövetkező pár napban is folytatódni fog. A munkavégzés helyén a külső sávot elkerítették, csak a belső sáv használható 60 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett.

A sztrádára a maroslelei csomópontnál nem lehet fölhajtani Szeged irányába. A rendőrség korábban azt közölte: keresik a járművet, amelyből a szennyeződés kifolyhatott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.