Március 15.

A MÁV és a Volán ünnepi menetrendje

A március 15-i nemzeti ünnepre, illetve a hosszú hétvégére tekintettel változik a MÁV és a Volán-társaságok közlekedési rendje.

2013.03.13 19:59MTI

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint március 14-én, csütörtökön a pénteki, március 15-én pénteken a szombati, március 16-án szombaton az ünnepnapi menetrend lesz érvényben. Március 17-én, vasárnap már a megszokott, vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A vasúttársaság közölte: a kényelmesebb utazás érdekében az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművet közlekedtetik a szerelvényekben, ahol az utasforgalom indokolja, ott a vonatok egy vagy több kocsival megerősítve járnak.

Mentesítő vonatok indulnak március 17-én, vasárnap délután Győr és Nyíregyháza felől a főváros irányába, továbbá plusz kocsival közlekedik a nemzetközi Metropol Euronight vonat is Prágáig, illetve a komfortos utazás érdekében érdemes a mentesítő vonatokat is igénybe venni - írja közleményében a MÁV-START Zrt.

A Volánbusz Zrt. közlése szerint járataik március 14-én csütörtökön a hét utolsó munkanapján és az iskolai napon, március 15-én pénteken és március 16-án szombaton a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek, március 17-én vasárnap a hét első munkanapját és tanítási napját megelőző munkaszüneti nap szerint járnak.

Más Volán-társaságok ettől eltérően is közlekedtethetik autóbuszaikat, ezért utazás előtt a területileg illetékes társaság információs elérhetőségén célszerű érdeklődni - írja a Volánbusz tájékoztatójában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.