További 200 méter hosszan le is tépte az oszlopról

Leszakadt felsővezetéknek ütközött egy vonat Biatorbágynál

Leszakadt a felsővezeték a Biatorbágy és Herceghalom közötti vasútszakaszon. A vezetéknek nekiütközött egy gyorsvonat, a szerelvényen senki nem sérült meg.

2013.02.16 11:15Havariapress

Szombaton délelőtt történt a baleset a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal Biatorbágy és Herceghalom közötti szakaszán. Egy Szombathelyre tartó gyorsvonat ütközött az előzőleg leszakadt vezetéknek, és további 200 méter hosszan letépte azt az oszlopokról. Személyi sérülés nem történt, a mozdonynak sem lett baja.

A vonatok csak a biztonsági előírások betartásával, váltakozó irányban közlekedhetnek a szakaszon. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon 15-20 perces késésekre kell számítaniuk az utasoknak. A balesetet szenvedő vonat 70 perc késéssel folytathatja útját, mert egy dízel mozdonyt kell rákapcsolni, hogy Herceghalom állomásra bevontathassák az egész szerelvényt. A leszakadt felsővezeték helyreállítását a MÁV szakemberei azonnal megkezdték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.