Településeket zárt el a hó

Havazás - Zalában a tűzoltókocsi is elakadt

Három települést is elzárt a hó péntek reggelre Zala megyében, ahol több utat le kellett zárni a hófúvás miatt, más járművek mellett pedig egy autóbusz mentésére érkezett tűzoltódaru is elakadt a hóban.

2013.01.18 10:46MTI

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-vel közölte: megközelíthetetlenné vált Zala megyében Orosztony, Kerecseny, valamint Vasboldogasszony Csöngetmajor településrészre a hófúvás miatt. A szél által épített hófalak miatt lezárták a 7334-es jelű utat Kisgörbő és Zalaszentgrót között, valamint a 7544-es jelű utat Söjtör és Tófej között.

Az MTI helyszíni információi szerint Zalaszentbalázs és Gelse között a katasztrófavédelem darus járműve is elakadt a hóban. A nagykanizsai tűzoltóság munkatársai egy munkásokat szállító autóbusz és egy kisteherautó mentésére érkeztek a helyszínre, de a hófalak miatt a daru kereke is megszorult a hóban.

Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI érdeklődésére azt mondta: nem okoz komoly problémát a daru kimentése, az útviszonyok miatt hasonló, kisebb gondok máskor is előfordulnak.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a 75-ös főút soholári szakaszán, valamint a Zalaegerszeget északról elkerülő 761-es úton kritikussá vált a helyzet a hóátfúvások miatt. A 75-ös főút Zalaszentmihály és Pacsa közti szakaszán megtiltották a teherautó-forgalmat.

Elmondta azt is, hogy a kora délelőtti órákig Tófej és Söjtör térségében három gépjármű, Alibánfa és Alsónemesapáti között egy kenyérszállító tehergépkocsi, Zalaapáti és Sármellék között pedig egy kamion akadt el a hóban. Nagykanizsán, valamint a 7-es főúton Galamboknál egy-egy személygépkocsi, Nagybakónak közelében pedig két kenyérszállító kisteherautó műszaki mentéséhez kértek tőlük segítséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.