Havazás

FKF: lelassult a közösségi közlekedés a fővárosban

A kedden délután kezdődött havazás miatt a fővárosban a közösségi közlekedés lelassult, de járatleállás nem volt, és hajnalban is elindultak a BKV járatai.

2013.01.09 07:25MTI

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. az éjszakai műszakban 69 munkagéppel folyamatosan végezte az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető mellékútvonalakon a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. 

Hajnalig az FKF mérése szerint Budapesten mintegy 5 centiméter hó hullott. A mellékutak havasak, takarításukat csak a csapadék megszűnését követően, mintegy 6 óra múlva tudja megkezdeni az FKF. Arra kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne az úttestre tolják. 

Az FKF arról is tájékoztatott, hogy hómunkásokat vesz fel szerdán délelőtti munkavégzésre, amely 6 órakor kezdődik. Jelentkezni a kerületi szolgáltatási csoportoknál lehet, de érdeklődhetnek 06 40 353 353-as kék számon is. A nyolc órás munkavégzésért nettó 3350 forintot fizet a társaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.