Szabad padlóig nyomni?

Gyorshajtás biztosítás is köthető a kötelező mellé

A gyorshajtás biztosítás 3.400 illetve 5.100 forintba kerül évente, attól függően, melyik biztosítónál van a kötelező biztosításunk.

2011.10.31 15:17ma.hu

Már számolhatóak és köthetőek az internetes oldalakon a jövő évi kötelező biztosítások. Az autósok a kötelező díjak és a Baleseti Adó mellett számos, a kötelező mellé választható kiegészítő biztosítással is találkozhatnak, de mind közül kiemelkedik a hazánkban eddig még ismeretlen gyorshajtás biztosítás megjelenése.

A Biztosítás.hu közleményében kifejti, hogy a tavaly megjelent kiegészítő biztosítások - kátyúkár, a szélvédő, a csökkentett térítésű CASCO-k (Light és Mini) - után idén már a vadkár, a kiegészítő élet és balesetbiztosítás, a megvehető európai assistance, az ingyenes utánfutó biztosítás, és legújabbként a gyorshajtás esetén térítő biztosítás is igényelhető. 

Az itthon eddig ismeretlen gyorshajtás biztosítás a kötelező mellé hétfő reggeltől köthető meg. Az nem számít melyik biztosítót választjuk, mert önálló kiegészítő biztosításról van szó, tehát minden kötelező biztosító mellé megvásárolható. A szolgáltatás gyorshajtás esetén 30 ezer forintig megtéríti a büntetett autós által lerótt bírságot, 5 ezer forintos önrész mellett. A biztosítás rendszámra szól, tehát a járművezetők köre sem korlátozott. Egy évben egyszer fizet, a járművet pedig bárki vezetheti.

A Biztositas.hu szerint a gyorshajtás biztosítás nem a notórius gyorshajtóknak lett kitalálva, hanem arra, hogy az egyébként szabálykövető autósoknak ne fájjon annyira egy esetleges gyorshajtási bírság. A gyorshajtás biztosítás 3.400 illetve 5.100 forintba kerül évente, attól függően, melyik biztosítónál van a kötelező biztosításunk. Ezt a díjat már egy közepes kötelező biztosító váltással ki lehet gazdálkodni, ami népszerűvé teheti a terméket.

Az oldal szerint ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a legtöbb balesetet a gyorshajtás okozza, így az autósoknak a biztosítás birtokában sem ajánlott száguldani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.