Árvíz

Nyúlgáttal védték meg a családi házakat Vasban

A helyi önkéntes mentőcsoport egy 80 centi magas nyúlgát megépítésével hat családi házat védett meg az áradástól; ezekben összesen harmincan élnek.

2014.05.14 16:16MTI
Forrás: youtube.com

Nyúlgáttal védtek meg családi házakat a medréből kilépő Rábától a Vas megyei Csákánydoroszlón és Magyarlakon; Szentgotthárd térségében elsőfokú, Körmend térségében pedig másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője.

Mukics Dániel elmondta: Csákánydoroszló Dózsa-liget településrészén a helyi önkéntes mentőcsoport egy 80 centi magas nyúlgát megépítésével hat családi házat védett meg az áradástól; ezekben összesen harmincan élnek. A védekezés során hétszáz homokzsákot és tíz köbméter homokot használtak fel.

Magyarlakon is homokzsákokkal védtek meg egy családi házat a helyi önkéntes tűzoltók.

A 86-os útnak a Rába és a Csörnöc-patak közötti szakaszán a közlekedés biztonsága érdekében egy 180 méter hosszú, 30 centiméter magas védmű épült földből, és ezt a további vízszintemelkedés miatt egy 3500 homokzsákból álló nyúlgáttal erősítették meg - sorolta a referens.

A Balaton magas vízállása miatt Siófokon másodfokú helyi vízkárkészültség lépett érvénybe, a meteorológia által jelzett viharos erejű széllökések miatt a déli part egyes településein parti elöntések keletkezhetnek - ismertette.

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Észak-Magyarországon, a Hernád két árvízvédelmi szakaszán, valamint a Sajón, szintén két árvízvédelmi szakaszon - közölte Mukics Dániel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.