Árvíz

A belvíz is gondot okoz a Szigetközben

Az árvíz mellett a belvíz is egyre inkább gondot okoz a Szigetközben. A Pannon-Víz Zrt. arra kéri az ár- és belvízzel érintett területek lakosait, hogy ellenőrizzék a telkeiken belüli csatornatisztító nyílásokat és lehetőség szerint akadályozzák meg, hogy a belvíz ezeken keresztül a csatornába folyjon.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.06.09 19:29MTI

A társaságnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleménye szerint a belvizek, a fakadóvizek utat találnak a szennyvízcsatornákba és túlterhelést okoznak. Az átemelő szivattyúk teljes kapacitással dolgoznak, azonban a szennyvízelvezető rendszer nem ekkora mennyiségű belvíz továbbítására készült. Szippantó kocsikkal viszont csupán kismértékben tudják tehermentesíteni a rendszert.

A mélyebb fekvésű ingatlanokon előfordulhat, hogy a csatornatisztító nyílásokon kibuggyan a szennyvíz, mivel a közterületen lévő rendszer teljesen telített. Mindkét esetben a 06/80-204-086-os telefonszámon tehetnek bejelentést az érintettek, a társaság munkatársai rövid időn belül a segítenek a probléma megoldásában - írják.

A pincékben felgyűlt belvizet, talajvizet most nagyon kockázatos kiszivattyúzni. Szivattyúzás után gyorsan visszapótlódik, a felgyorsult vízáramlás következtében talajtörés jöhet létre, ami az épület alapját súlyosan károsíthatja. Meg kell várni, amíg a környékbeli árkokból levonul a belvíz, csökken a talajvíz szintje, utána lassú ütemben érdemes kiszivattyúzni az árkokba.

A térszint alatti helységek elöntése visszacsapó szelep beépítésével hatékonyan megelőzhető. Fontos, hogy a visszacsapó szelep ne az egész építmény, hanem csak a térszint alatti helyiségek szennyvízelvezetését blokkolja - figyelmeztetnek a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.