Zalaegerszegen

30 tyúkot vettek a pénzügyőrök - egy benzinkúton

Adószám és nyugta nélkül adtak el 30 tyúkot pénzügyőröknek és az élelmiszerhatóság munkatársainak árusok egy zalaegerszegi benzinkútnál.

2013.08.28 09:21MTI

Cséve Szabolcs, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense elmondta: a NAV zalai pénzügyőrei és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai (NÉBIH) közös ellenőrzést végeztek Zalaegerszegen.

A NÉBIH ellenőrei újságban hirdetett tojó hibrideket rendeltek meg telefonon, a tyúkok átadásának helyszíneként egy zalaegerszegi benzinkutat jelöltek meg. A töltőállomás parkolójában az ellenőrök az előre megrendelt 30 darab tyúkért 36 ezer forintot fizettek, de nyugtát nem kaptak. Kiderült, hogy a szárnyasokat értékesítő árusok az adószámhoz kötött, adóköteles tevékenységüket adószám hiányában végezték.

A sajtóreferens hozzátette: az adószám hiányában folytatott gazdasági tevékenység miatt 200 ezer forint mulasztási bírságot is kiszabhat a NAV.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.