NAV

Csaknem 150 millió forint bevételt titkolt el egy józsefvárosi cég

A széles szolgáltatói és tanácsadói területen tevékenykedő cég vizsgálatakor kiderült, hogy a bevételi számlák között vannak olyanok, amelyek nem szerepeltek a cég könyvelésében.

2013.08.09 11:08MTI

Egy józsefvárosi kft. 148 millió forint értékben titkolta el bevételét, 71 millió forint költséget pedig számlák nélkül, jogtalanul számolt el - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közép-magyarországi regionális adó főigazgatósága pénteken.

A közlemény szerint a széles szolgáltatói és tanácsadói területen tevékenykedő cég vizsgálatakor kiderült, hogy a bevételi számlák között vannak olyanok, amelyek nem szerepeltek a cég könyvelésében, és olyanok is, amelyeket egy illegális számlázóprogrammal állítottak ki. A társaság a program hitelességét felszólításra sem igazolta.

A NAV becslése szerint a vállalkozás 148 millió forint bevételt titkolt el - közölték.

A cég emellett összesen 71 millió forint költséget számlák nélkül, jogtalanul számolt el, miközben a beszerzéshez köthető áfát levonta.

Az ügyben feltárt jogsértések miatt várhatóan 81 millió forint adóhiányt állapítanak meg, amelyhez további 80 millió forint bírság és késedelmi pótlék társul - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.