Sokszor "elfelejtettek" számlát adni

12 milliós bírságot szabott ki a NAV a Magyar Nagydíjon

Összesen 12 millió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága a Hungaroringen, a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2012.08.01 09:32MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának közleményében azt írták, az ellenőrzés tapasztalatai szerint az árusok minden második esetben "elfelejtettek" számlát vagy nyugtát adni a vásárlóknak, illetve sok volt a "feketemunkás" és a bevételeit eltitkoló taxis is, akik szinte egyetlen alkalommal sem adtak nyugtát a viteldíjról. A közlés szerint többen engedély és adószám nélkül árultak, és a vállalkozások a foglalkoztatottak több mint felét bejelentés nélkül, illegálisan alkalmazták - tették hozzá. 

A NAV munkatársai 221 alkalommal végeztek ellenőrzést, összesen 12 millió forintos bírságot szabtak ki, emellett a vendéglátóhelyekről igazolatlan eredetű jövedéki árut, az árusoktól pedig hamis márkajelzésű ruhákat is lefoglaltak. A 27. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a hétvégén rendezték meg a Hungaroringen, a futamot Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte vasárnap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.