A nyolcadik emeleten beakadt a lába...

Videó! Kizuhant a tizedikről - és túlélte!

Ablakpucolás közben kizuhant egy panelház tizedik emeletéről egy férfi, de két emelettel lejjebb beakadt a lába egy erkélyrácsba, ez mentette meg az életét. A bravúrt a mentősök vették videóra.

2011.06.15 17:29ma.hu

Túlélte egy kínai férfi, hogy kizuhant tizedik emeleti lakásából, miközben az ablakot próbálta tisztítani, sőt, mindössze néhány apróbb horzsolást szedett csak össze - számolt be a Daily Telegraph című brit napilap internetes változata.

Az esetről videó is készült, maguk a mentősök készítették, miközben biztonságba helyezték a kivételes szerencsével megáldott idős embert.

A segélyközpontot a döbbent szomszédok hívták fel, akik észrevették a férfit egy nyolcadik emeleti erkélyen fejjel lefelé lógni. Akkor még ők sem tudták, hogy valójában a tizedikről esett ki, de valami egészen elképesztő véletlen folytán zuhanás közben beakadt a lába a nyolcadikon lévő erkély rácsába és ennek köszönheti életét.

A videón jól látszik, ahogy a mentős óvatosan kiszabadítja az ijedt öregember lábát a rácsok szorításából, majd leviszi a földszintre és beteszi a mentőautóba. Nem volt egyszerű dolga: amikor már biztonságosan rögzítették a lábát, még akkor is úgy kellett könyörögni neki, hogy engedje el a kötelet, amibe görcsösen kapaszkodott, és nyújtsa a kezét a mentősnek.

A helyi sajtó beszámolója szerint a bácsit megfigyelés céljából egyelőre kórházban ápolják, de a horzsolásokat leszámítva sérülés nélkül úszta meg az életveszélyes zuhanást.

Az biztos, hogy idős korára mostantól két születésnapot ünnepelhet...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.