Guinness vegakutya és fűallergiás

Szomorú kutyasors: allergiás a húsra és tüsszög a fűtől

Minden kutya szeret a parkban sétálni és ugrálni, kivéve egyet: Guinness egyetlen szál fűtől is heves tüsszögőrohamot kap. Ráadásul nemcsak ez vált ki súlyos allergiás reakciókat nála.

2011.03.24 10:29ma.hu

Guiness, a staffordshire bull terrier fajtájú kutya talán az egyetlen a világon, aki nem élvezi a hosszú sétákat a parkban, mert az szó szerint életveszélyes számára. Épp ezért most új gazdát keres, aki minden növénytől kellő távolságban lakik, hisz egyetlen fűszál is heves szénanáthás reakciókat okoz neki.

Betegsége annyira ritka, hogy még neve sincs a szakirodalomban.

De nemcsak ez nehezíti meg a szerencsétlen kutyus életét: a búzát sem bírja elviselni. Hogy teljes legyen a fejetlenség, mindezek mellett Guinness nem kaphat bárány- és marhahúst, mert azokra szintén allergiás.

Guinness (Fotó: Firstnews)


Eddigi gazdái nem tudtak mit kezdeni a problémás kutyával, ezért a Kék Kereszt állatvédő szervezet worcesteri központjába adták be, ahol a gondozók hisznek benne, hogy sikerül olyan gazdit találni a sanyarú sorsú ebnek, akinek nem jelent gondot a fokozott odafigyelés.

Amíg megtalálják az új tulajdonost, addig a központ minden ellátási költségét fedezi, beleértve az orvosi számlákat is.

Borzasztó nehéz lehet neki” – mondja Neil Edwards, a központ igazgatója. „Képzeljenek csak el egy kutyát, aki nem futkoshat a szabadban és nem játszhat a parkban…

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.