Többszörös rekordot döntött a tolvaj cicus

Állati videó: Csak éjjel lop a kleptomán macska!

600 rendbeli lopásával rekorder, egyben viszont sztár is lett az a macska, amelyikre különös módon csak éjszaka tör rá különleges szenvedélye - igaz, olyankor minden mozdíthatót összeszed.

2011.02.17 16:29ma.hu

Három éven keresztül próbálták a San Mateo város nyomozói lefülelni a titokzatos éjszakai betörőt, mire végül kiderült, hogy az apró tárgyak tolvaja nem más, mint egy macska!

Dusty persze nem rosszindulatból lop, úgy tűnik, az emberek közt jól ismert lopási kényszer, a kleptománia támadta meg, igaz, csak éjszaka tör rá a kóros gyűjtőszenvedély.

A 15 kilós macska abszolút rekorder a kisvárosban, az elmúlt évek alatt összesen 600 tárgyat emelt el gazdái szomszédaitól, a napi, pontosabban éjszakai rekordot 11 lopással tartja.

Néhány napja az Animal Planet nevű televíziócsatorna is felfigyelt Dustyra, és sikerült is egy infralámpával felszerelt kamerával rögzíteniük, amint éjszaka "vadászni" indul. A képeken jól látszik, hogy Dusty egy akkora ruhát visz magával, hogy hátsó lábával minduntalan rá is lép, aztán egy gyerekjáték és egy melltartó is "áldozatául" esik.

Jean Chu és Jim Coleman elmondta, házikedvencük minden mozdíthatót összeszedett már, reggelente a fehérneműtől kezdve a törülközőkön, gyermekjátékokon át az autómosó kesztyűig mindenfélét találtak már. Ráadásul a cicus abszolút tudatosan szerzi meg zsákmányait: egy ízben egy összetartozó pár zoknit vitt haza, Kelly McLeiland, az egyik szomszéd pedig arról számolt be, hogy Dusty egyszer elemelt egy bikinialsót, aztán 10 perccel később visszatért és magával vitte a felsőrészt is.

Még szerencse, hogy kiderült a macsek különös mániája, így a szomszédok már nem is jelentik, ha néhány apró tárgy eltűnik a házukból, egyszerűen becsöngetnek Colemanékhoz és visszakérik az éjjel elcsent holmit, amit persze a gondos gazdik szép rendben őrizgetnek, várva a jogos tulajdonos felbukkanását.

A "kifosztottak" pedig nem panaszkodnak, inkább viccesnek találják a kleptomán macska esetét.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.