Újabb kivégzés Texasban

Méreginjekció végzett a halálraítélttel

Méreginjekcióval végeztek ki kedden Texasban, Huntsville börtönében egy 13 évvel ezelőtti gyilkosságért halálra ítélt férfit, alig egy órával azután, hogy az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága elutasította az ítélet végrehajtásának felfüggesztését.

2011.02.16 07:10MTI

Idén ez volt az első kivégzés Texasban, ahol a leggyakrabban hajtanak végre halálos ítéletet az amerikai államok közül.

A 31 éves Michael Wayne Hallt azért ítélték halálra, mert 1998-ban, akkor alig 18 évesen egy társával - akit öt évvel ezelőtt végeztek ki - elrabolt és megkínzott egy szellemileg visszamaradott, 19 éves lányt. Hall ügyvédjei védencük fiatal korával, illetve azzal érveltek, hogy a fiú sem volt teljesen beszámítható a gyilkosság idején, s azt valójában a már kivégzett társa követte el.

Az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága szerint nem lehet kivégezni azokat az elítélteket, akiknek intelligenciahányadosa (IQ) 70-nél alacsonyabb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.