Leoperálták az indiai gyerekről halott testvérét

Sokkoló képek: Megszabadították! Láb és kar állt ki a kisfiú testéből

Megdöbbentő külsővel rendelkezett egy indiai fiúcska mostanáig - a kis Deepak testéből két végtag állt ki egy fejlődési rendellenesség miatt.

Megdöbbentő fotók: az indiai Deepak a műtét előtt és után képgaléria

2010.12.08 10:30ma.hu - Fotó: Barcroft India

Nehéz sorsa volt eddig a 8 esztendős, indiai Deepak Kumar Paswaan-nak - a kisfiú fejlődési rendellenességgel született. Lett volna ikertestvére, de nem vált el a kettéosztódott petesejt.

A fejlődésben megállt az ikertestvér, csak a karja és a lába fejlődött ki, és egybeolvadt Deepak testével.

A kis Deepak sehogysem rejthette el a furcsa kinövést - Fotó: cfp.cn

A kisfiú élete nemcsak testi nehézségei miatt volt elviselhetetlen, hanem azért is, mert az indiai, vallásos közösségben, ahol él, nemigen tudtak mit kezdeni furcsa, némileg ijesztő külsejével: volt, aki Istennek titulálta, mások a gonosz megjelenésének gondolták a gyereket.

Egy indiai orvoscsoport azonban a Bangalore-i Fortis kórházban most négy órás, kemény műtéttel megszabadította Deepak-ot a problémától.

A kisfiú az operációt jól viselte, és ébredését követően azt mondta, nagyon belefáradt abba, hogy ő más, és semmi egyebet nem akar, csak normálisként élni.

Indiában nem ez az első eset, hogy egy gyermeken különös végtagkinövések vannak vagy furcsa rendellenességgel jön világra.

Egy kislány, Lakshmi Tatma 2007-ben járta be a címlapokat: nyolc lábbal született. De a szintén sajtóban többször megjelent "kétarcú kislány", Lali Singh is indiai.

Elképesztő: két lábon járó malac

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.