Holtan találtak a gyermekre

Kétévesen mindössze hat kilót nyomott

Holtan találtak vasárnap este egy két éves gyermeket a Bákó megyei Comăneşti településen.

2010.11.09 19:45manna.ro

A kicsi mindössze hat kilogrammot nyomott, a rokonok szerint az anya éheztette a kislányt, és halála napján súlyos megfázástól szenvedett. Az anya ellen hanyagság miatt eljárást indítottak.

Egy szomszéd értesítette a rendőrséget, aki felfigyelt arra, hogy a ház udvarán óriási a csetepaté. Az apa állítólag akkor döbbent rá, hogy gyermeke meghalt.

A helyszínre érkező rendőrök az anyát alkoholos befolyás alatt találták, és fogalma sem volt, hogy mi történt a gyermekével. A kislány nagymamája, Catrina Marcu szerint a feleség egyáltalán nem törődött gyermekével: "Két év alatt egyszer sem vitte orvoshoz, nem főzött neki, nem viselte gondját. Mindig részeg volt".

Az alultáplált gyermek holttestét elszállították, hogy megállapítsák, pontosan mi okozta a halál beálltát. Az anya ellen eljárást indítottak a szülői kötelezettségek semmibevétele miatt, és értesítették a gyermekvédelmi hatóságot, mivel a házaspárnak további két, egy négy és egy nyolc éves gyermeke is van.

A hírforrások egyelőre nem adnak információt azzal kapcsolatban, hogy az apát felelősségre vonják-e. Amennyiben viszont bebizonyosodik, hogy hanyagság miatt halt meg a kicsi, az anya elvesztheti szülői jogát két gyermeke felett, és több évnyi börtönbüntetést kaphat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.