Cameron Mott-on megdöbbentő műtétet végeztek

Fél aggyal él - balerina akar lenni a 9 éves kislány

Évekkel ezelőtt életmentő operációra volt szüksége a ma kilenc esztendős Cameron Mott-nak - Háromévesen lett beteg, és az orvosok kivették a kislány agyának felét. Cameron ma már teljesen jól van, és balerina szeretne lenni.

2010.03.26 17:30ma.hu

Nem az ő esete az egyetlen, mégis döbbenetes - a szép szőkésvörös kislány, Cameron Mott háromévesen Rasmussen-szindrómás lett.

Az ilyen betegségben szenvedőknél súlyos epilepsziás rohamok jönnek elő, és pár év leforgása alatt nagy károkat okoz az agy bizonyos területein.

Fennállt a veszélye, hogy Cameron életminősége is jelentős mértékben romlik majd, ezért az orvosok döntöttek. Kivették a lány agyának felét.

Természetesen kockázat volt bőven: Cameron bal oldala teljesen lebénulhatott volna, és ez csak az egyik baj volt, ami előfordulhatott.

A sérült és hiányzó jobb agyfélteke által ellátott feladatokat azonban szerencsére - mivel a gyermek igen fiatal volt - úgy tűnik, sikeresen átvették az épen maradt agyterületek.

A kislány szülei persze rettenetesen aggódtak, hiszen egyáltalán nem volt biztos, hogy visszakapják azt a gyermeket, akit betoltak a műtőbe. Szerencsére azonban a kis Cameron felépült!

Az NBC csatorna a minap mutatta be a történetet, melyből az is kiderül, hogy a kislány már négy héttel a műtétje után jobban érezte magát, tud járni, beszélni, jóízűeket kacag és mára azt is eltervezte, hogy balerina lesz. A futás és a fára mászás is megengedett neki, de még fizioterápiára jár.

Michelle is fél aggyal él...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.