Csoda, hogy még él a kis Maugli

Borzalmas! Öt hónapos csecsemőt marcangoltak szét a patkányok!

A gyermekvédelmi hatóságok szeme láttára marcangoltak szét egy öt hónapos csecsemőt a patkányok a romániai Ialomiţa megyében. A rendkívül legyengült állapotban lévő kislány másodszor került ilyen sérülésekkel kórházba, egy hónappal ezelőtt már sebészeti beavatkozásra volt szükség.

2010.03.03 12:20manna.ro

A kislányt 28 éves, mentálisan sérült anyja és 56 éves apja neveli, aki elzárkózik minden segítségnyújtástól, és családját gyakorlatilag a világtól elzárva tartja. A helyi gyermekvédelem már tavaly, a kislány születése előtt felfigyelt a család viselt dolgaira, és külön segélyt is sikerült kijárni a számukra. A vályogviskóban élő férfi és nő fűtetlen és szigeteletlen háza valóságos Noé bárkája: több tucat kutyával, macskával veszik körül magukat, a faluvégi viskóba a mezei állatok is beköltöztek. A szemétből turkált, szerteszét heverő élelmiszer-maradékon patkányok és egerek osztoznak.

A kislány születését eleve csodának minősítették a helyi kórház szülészei, mert édesanyja alultápláltan hordta ki, több olyan betegségen is átesett, amelyek a terhesség elhalását is okozhatták volna. Ennek ellenére az újszülött életerősen látta meg a napvilágot. Szülei éheztetik, így súlya születése óta semmit sem nőtt.

A gyermekvédelem szeretné állami gondozásba venni a gyereket, de az apa nem járul ehhez hozzá. „A kis Maugli életbenmaradásának egyetlen esélye, ha valamilyen módon kiemeljük ebből a környezetből, hiába küzdött eddig az életéért, ha a továbbiakban sem javul bár egy kicsit az ellátása, semmi esélye arra, hogy megérje az egy évet” – nyilatkozta kezelőorvosa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.