Addig nyomorban élt...

97 éves férfi nyert a lottón 400 évnyi átlagfizetést!

97 éves aggastyán nyert a lottón Vietnamban 400 évnyi átlagfizetést.

2010.02.23 12:13MTI

A szegénységben élő, állami segélyen tengődő öregember és betegeskedő neje 7,6 milliárd dongot kap, amely az ázsiai országban az éves átlagfizetés 400-szorosa, így nem nagyon beosztva az aggastyánnak félezer éves koráig kitarthatna a pénz.

A férfi egyébként szerencsepénzzel szerencsejátszott, azokon a dongokon vette a lottót, amelyeket a holdújévre kapott. Összesen 100 ezer dongot játszott el, alig ezer forintnyi pénzt, és 75 millió forintnyit nyert. Házát pénzért kuncsorgó rokonok, barátok, ismerősök hada ostromolta meg, a helyi hatóságnak közbe kellett lépnie, hogy rend legyen ismét.

Hasonló lottóostrom zajlott nemrégiben a Dél-afrikai Köztársaságban azzal a sajátossággal, hogy utólag kiderült, mégsem nyert a pénzért megrohamozott férfi. A szelvény számai stimmeltek, csak éppen a sorsolás után vette az 52 éves, siket férfi. A valódi nyertes egy 43 esztendős nő. Most az ő házánál lehetnek sokan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.