"Hátborzongató lenne, ha nem írhatnának"

Gyilkos pszichopaták üzengetnek Havasnak?

Elgondolkodtatták azok a megjegyzések a Tanár urat, amelyeket a Klubrádió honlapján kapott - Inkább azonban a serzők személyisége az, ami felkeltette az érdeklődését...

2010.02.08 07:30ma.hu

Saját blogjában fejtette ki véleményét Havas Henrik a neki címzett kritikákkal kapcsolatban - A Tanár úr nem szokott foglalkozni ezekkel, de a névtelenségbe burkolózó szerzők személyisége azért elgondolkodtatta.

Nagyon vonzónak tűnik egyesek számára, hogy név nélkül akármit leírhatnak - vélekedett. Ők tulajdonképpen szociopaták, elfojtott dühüket vetítik ki a közszereplőkre.

Tisztelet a kivételnek - de a többség valószínűleg egy másik világban él. Havas szerint akad olyan is, aki valamilyen kéjes elégtételt érezve maszturbál a gép előtt. De olyan is, aki távcsővel a szomszédját lesi. Belegondolni is borzasztó, hogy ha ezek az emberek nem kapnának lehetőséget az írásra, hús-vér célpontokat keresnének.

A tömeges sms-küldőkről pedig az a véleménye, úgy érzik, részt kell vegyenek a műsorok alakulásában, ezzel talán fontosságukat szeretnék önmagukban tudatosítani - adta hírül a Napi Ász.

Hosszú ideje már, hogy internetes naplót vezet a riporter, amelyben reagál napi eseményekre. Ő maga egyébként nemrég bevallotta, hogy neki is meg kell küzdenie saját démonaival.

Talán sokan titkolnák pszichés problémáikat, ő azonban nyíltan beszámolt róluk. Szerinte az ő erőssége és gyengesége is abban rejlik, hogy a magánéletben hasonló, mint a tévében.

Életéhez azonban hozzátartozik egy betegség is, ami végigkíséri. Havas Henrik bevallotta: mániás depressziós, melyet különösebben nem is akart gyógyíttatni.

Egyszer vállalt gyógyszeres kúrát, emiatt már nincsenek pánikrohamai. De végérvényesen nem gyógyult meg.

Úgy véli ugyanakkor, hogy igazán nagy teljesítményekre csak mániás depressziósok képesek. Az ilyen betegséggel küzdők kényszeres aprólékossággal végzik minden feladatukat.

Havas arról is beszélt, hogy betegsége talán azért tünetmentes viszonylag, mert nem volt ideje arra, hogy átengedje magát neki. Tíz éve nem jár viszont emberek közé.

Havas Henrik tönkremegy?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.