A sztárok is várják a Jézuskát

Karácsonyi sztárportrék: Nagy Feró és Fekete Pákó

Nagy Feró és Fekete Pákó a Sztárportré c. műsorban mondták el érzéseiket a közeledő Karácsonyról, családról, érzéseikről. Íme a két Karácsonyi sztárportré!

2009.12.05 19:30Sztárportré

Nagy Feró: „Ha az ember szereti amit csinál, akkor az nem tűnik rohanásnak…

Ilyenkor karácsony felé elég nagy a rohanás, mert az embernek minden rokonát meg kellene látogatnia - hogy beszéljen velük -, azon kívül a munkát is el kell végezni. Holnapra is úgy vagyok beosztva, hogy reggel tíztől, este kilencig folyamatosan megyek. Ebben van jótékonyság, van egy szoboravatás, egy filmszinkron… Ha az ember szereti a rohanást, akkor az nem rossz. Ha úgy fogjuk fel a dolgot, hogy van munkám, mehetek, jöhetek, intézkedhetek, fontoskodhatok, akkor az egy jó dolog.

A karácsony pedig pont attól lesz olyan aranyos, kedves, hogy délután négy óráig rohansz, és akkor egyszer csak odaülsz a karácsonyfa alá, és kiderül, hogy nincs mit csinálni. Mindenki nézi a saját ajándékát, eszünk még egy nagyot… Nagyon jól esik megpihenni.

Hazaérni nagyon jó…

Attól függ a dolog, hogy az ember szereti-e amit csinál, mert akkor nem tűnik rohanásnak, akkor teljesen egyszerű. Végzem a dolgom, amit szeretek csinálni. Ha az embernek úgy kell rohangálnia, hogy nem élvezi a dolgot, akkor az borzasztó lehet. Én szeretem csinálni amit csinálok, és közben néha rohanni kell, néha nem… Különben az a legrosszabb, mikor két programom között van egy óra, amivel nem tudok mit kezdeni. Ilyenkor iszom egy kávét, lötyögök ide-oda, ahelyett hogy haladnék, hogy minél előbb érkezzek haza, mert hát azért hazaérni nagyon jó.

Megvakarom a körtefákat…


Ha véletlenül az van, hogy nincs mit csinálni, akkor kimegyek a kertbe, megvakarom a körtefákat, szóval valamit mindig csinálok, képtelen vagyok ülni egy helyben. Előveszem a computert, vagy a gitárt, írok egy nótát… Nehezen tudok úgy pihenni, hogy nem csinálok semmit. Talán most lesz ilyen a jövő héten, hogy elmegyek síelni. Egy-két nap után ott az ember rádöbben, hogy nincs mit csinálni, csak síelni lehet, meg enni, inni, és akkor az ember hozzászokik lassan, hogy itt nincs mit csinálni.

Én vagyok a családban a Jézuska...

Annak ellenére, hogy hívő embernek érzem magam, mivel én vagyok a családfenntartó, én vagyok a családban a Jézuska. Amíg apám meg anyám élt, addig volt Jézuska, mert akkor tőlük kaptam valamit, tehát a feljebbvalótól kaptam a dolgokat. Most inkább arra kérem a Jézuskát, hogy teremtse meg azt a lehetőséget, meg azt az egészséget, hogy a családomat tudjam továbbra is fenntartani.

Igazi meglepetés

Nagyon várom az idei karácsonyt, főleg azért, mert igazi meglepetéssel tudok szolgálni a feleségemnek, és szinte biztos vagyok benne, hogy ennek nagyon fog örülni. Annyit tud csak, hogy valamit vettem."

Fekete Pákó: "A karácsony már itt van az ajtóban...

A karácsonyfát is megvettük már, a szép ruhákat is a kisfiamnak - Bencének is, a páromnak is, hogy karácsonykor szépen nézzünk ki. Teljes gőzzel felkészültem. Én amúgy sem szeretek kapkodni, szeretek időben felkészülni a dolgokra.

Ha nyolckor kell dolgozni, én már ott vagyok hétkor...

A magyar ember általában nagyon siet, nehogy elkéssen, nehogy valamit elmulasszon. Én nem nagyon szeretek sietni. Például ha nyolckor kell elmenni dolgozni, ott vagyok a munkahelyen már hét órakor. Szépen nekimegyek a munkának, kávézok is, előtte egy órával már felkészülök arra, amit majd csinálni kell. Ráhangolódom. Apámtól tanultam ezeket a dolgokat, ő is ugyanígy csinálta, és ez megragadt bennem.

Nigériában a karácsony csodálatos szokott lenni...


Ilyenkor mindenféle ruhát kapok a szüleimtől, és az egész család ugyanabban a ruhában van. Anyám nekimegy a főzésnek, fincsi-fincsi kaját főz, délután kimegyünk a tengerpartra, egy jó zenére elkezdünk táncolni... Mindenki boldog, mindenki vidám, táncolunk, és nagyon-nagyon jó ruhában vagyunk, ami csak erre a napra készült.

Azt kérem a Jézuskától karácsonykor, ami a legjobban hiányzik nekem. Mást nem kértem, csak annyit, hogy minél több szeretet legyen a családomban. Szeressük egymást, és legyen minden, hogy a gyerekem fel tudjam nevelni. Ennél többet nem akarok a Jézuskától, nekem ez többet ér, mint bármi a Földön."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.