"Több lehetőség is van, hogy jól érezzem magam"

Korda Györgynek még mindig vannak álmai

"Több lehetőség is van, hogy jól érezzem magam. Az egyik, amikor reggel úgy ébredek, hogy nagyon jó formában vagyok. A másik, amikor érzem, hogy a közönséggel együtt vagyunk, vagy amikor a pókerasztalnál ülök, és érzem, hogy jól megy a lap... Eléggé sokrétű elfoglaltságom van. Ha éppen nem lépek föl, akkor pókerezek, ha nem pókerezek, akkor fellépek...

2009.10.31 08:30ma.hu

Jöjjenek be az irodámba...
Nagyon sok érdekes emberrel találkoztam. Egyet mondok: New Yorkban sétáltunk a feleségemmel, mikrofont akartunk venni, és bementünk egy hatalmas hangszerboltba. Az eladó pult fölött George Bensonnak volt egy csomó képe. Jött a tulajdonos, azt mondja: Szeretik George-ot? Persze, nagyon szeretjük. Na jó, akkor jöjjenek be az irodámba. Bementünk az irodájába, ott állt George Benson. Azt mondja: George, ezek itt magyar rajongóid.

Hetven éves koromra megvalósítottam
Rengeteg kis helyen, tóparton, szigeten voltam, és azt mondtam magamban, Istenem, itt szeretnék egyszer élni, egy ilyen helyen. Hetven éves koromra megvalósítottam. Velencén élek, kinézek az ablakon, és a háztól húsz méterre ott a Velencei tó. Vannak még álmaim, és ez a nyugtalanság a szép az egészben, hogy nem tudom megvalósul-e. Az egyik álmom például, hogy pókert közvetítek egyszer Amerikában, vagy angol nyelvterületen, az ottani kommentátorral. Ott inkább a játékosok csinálják a show-t, a kommentátorok inkább tényszerűen dolgoznak. Hát hogy aztán meg lehetne-e kicsit fordítani, azt nem tudom, mert jól beszélek angolul, de nem úgy… De ez az álmom. Volt már olyan, hogy Angliából jeleztek vissza, hogy figyelik a közvetítéseimet, és nagyon érdekesnek tartják.

A profi azonnal kiszúrja… 
Ennek a játéknak az a szépsége, hogy bármikor játszhatsz egy üveg borban - ha az a tét -, és az izgalmak ugyanazok. Egy profi játékos abban különbözik az amatőrtől, hogy egyrészt 10 játékból 7-szer nyer, másrészt pedig, ha rosszul megy a lapja, akkor a felét sem veszti annak, mint egy amatőr. Ha jól megy a lapja, akkor pedig több mint a dupláját nyeri annak, amit egy amatőr nyerne. Általában egy profi játékosnak már meg van a mag figurája, és minél kiismerhetetlenebb ez a figura, annál jobb a játékos. Tulajdonképpen mindig arra kell törekedni ebben a játékban, hogy ne ismerjenek ki. Mindig egyforma mozdulatsoraidnak kell lenni, mert ahogy a mozdulatok változnak, a profi játékos azonnal kiszúrja. Ezeket az amatőr játékosnak nem igazán kell megtanulni. Az amatőr játékos élvezze a játékot!”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.