Szeretnék, ha az ipar túllépne a női ideálképen

Kampány indult a csontsovány modellek ellen!

Kampányt indított a csontsovány modellek ellen a londoni divathét; a program kezdeményezői - köztük Erin O'Connor ír modell - szeretnék, ha az ipar túllépne a divatvilágban meghonosodott női ideálképen.

2009.09.22 18:05MTI

A feltörekvő tervezőket bátorítani kell arra, hogy kollekcióik bemutatásakor többféle konfekcióméretre, alakra és életkorra legyenek figyelemmel.

- "Minden méret és minden bőrszín - pontosan erről szól a divat" - mondta Gordon Brown brit miniszterelnök felesége, Sarah Brown.

A kampányt életre hívók a kor modellekről alkotott képének társadalmi és egészségügyi következményeire is fel akarják hívni a figyelmet. A brit divatipar két éve új konfekcióméreteket alkotott, miután három manöken is halálra fogyasztotta magát.

A csontsoványra fogyott modellekről szóló vitának a brit Vogue magazinban nyáron megjelent főszerkesztői cikk adott újabb lökést.

A vezető tervezők nyomására egyre több cérnavékony lány jelenik meg a fotózásokon, a modellek csak még soványabbak lettek - hangoztatta a divatlap vezetője, aki változást sürgetett.

Mint kiderült, a Vogue is arra kényszerült, hogy komputertechnikák segítségével tegye teltebbé és egészségesebb kinézetűvé a lányokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.