Beluga mentett embert

Képek! Egy fehér delfin kimentette a megbénult búvárt

Érdekes esetnek lehettek tanúi mindazok, akik résztvettek a szabadtüdős merülési versenyen, Kínában. Egy Beluga cet kimentette a 26 éves Yang Yun-t.

Mila a cet életet mentett képgaléria

2009.08.05 17:03ma.hu

Yang Yun azt hitte meg fog halni a könnyűbúvár versenyen mikor érezte, hogy a hideg víz miatt begörcsölt a lába. Elfogyott a levegője, és egyre lejebb süljedt a vízben. A versenytársai akkor figyeltek fel rá, mikor a 6 méteres medence aljához ért.

Ekkor érezte, hogy valami megfogja és egyenesen a felszin felé tolja. A Beluga, akit Milának hívnak megérezte, hogy Yang veszélyben van, és azonnal a segítségére sietett. " Mila hamarabb érzékelte a problémát mint a versenytársak"- mondta a szervező. Hirtelen megpillantották a lányt a víz felszínén, és a lába még midíg Mila szájában volt. Az érzékeny állat szorosan Yang mellett maradt, így a cetnek köszönheti életét.

A Beluga egész teste fehér, így nem lehet összetéveszteni rokonaival. A narválfélék családjába tartozik.Homloka hólyagszerűen tornyosodik felfelé, „csőre” nincs.Hátúszója hiányzik, vagy csak kisebb duzzanatot képez a hát közepén.A belugák lassan úsznak, a 10 km/h sebességet is alig érik el. Barátságos, játékos állatok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.