Gyalázatos helyen az elhunyt riporter holmija

Döbbenet - Hogy kerültek a kukába Knézy Jenő iratai?

Összesen harmincegy darab, a lassan hat éve elhunyt Knézy Jenő nevére kiállított kártya és irat került egy férfi kezébe a minap Budapesten, mégpedig egy köztéren álló szemeteskukából.

2009.04.27 12:35ma.hu - Fotó: sportinfo.hu

Idősebb Knézy Jenő, a legendás sportriporter 2003 júniusában távozott az élők sorából – Magyar és nemzetközi, általa aláírt fényképes újságíró-igazolványait, hitel- és kedvezményre jogosító kártyáit találta meg egy férfi a fővárosban, egy köztéri kukában. Először azt gondolta, hamisítványok. Ám rájött, hogy valamennyi valódi, és valaki így igyekezett megszabadulni a paksamétától.

A megtaláló úgy döntött: árverésre bocsátja a holmikat és a bevétel egy részét jótékony célra fordítja. Ifjabb Knézy Jenőt, a sportriporter fiát megdöbbentette az eset, nem is tudott a holmi eltűnéséről. Csak azt tudja elképzelni, hogy mivel anyjához korábban kétszer is betörtek, tolvaj vitte magával az iratokat. Ő szeretné, ha a megtaláló visszaadná a családnak a csomagot – adta hírül a Blikk.

A legendás sportriporter 2003 júniusában, 59 évesen hunyt el – Súlyos betegség után érte a halál, utolsó perceiben családja is mellette volt a kórházban.

A rákkal küzdött sztár pár héttel korábban hozta csak nyilvánosságra, hogy beteg.

Harmincegy éven át volt a Magyar Televízió sportosztályán riporter, főmunkatárs, rovatvezető és főszerkesztőként is dolgozott.

Sportkommentátorként közvetítette a nyári és téli olimpiákat a nemzetközi sporteseményeket, bajnokságokat a nézőknek.

Halála évében életműdíjat vehetett át az MTV elnökétől, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét is megkapta Mádl Ferenc akkori köztársasági elnöktől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.